default_mobilelogo

Wie kan leren schilderen? 

Op zich kan iedereen leren schilderen: het is namelijk iets dat door frequent oefenen telkens kan verbeteren. Natuurlijk helpt het wel als je wat creativiteit bezit. Ook voor vele beroepen is kunnen schilderen belangrijk, denk maar aan tattoo artiesten die portretten tatoeëren, game designers die achtergronden moeten ontwerpen, of airbrushers en graffiti-artiesten die hun kunst willen verspreiden. 

Olieverf

Een materiaal die door vele schilders gebruikt wordt, is olieverf. Dit is verf die trager droogt en waarbij je in verschillende lagen moet werken. Zo kan je dagenlang nog bewerkingen uitvoeren, maar moet je wel voorzichtig zijn dat je geen bewerkingen laat verdwijnen door te snel te willen werken. Olieverf wordt gebruikt om stillevens, landschappen, portretten en abstracte kunst te schilderen. Maar hoe kan ik leren schilderen, hoor ik u denken!

Klassieke schildertechnieken leren

De oude meesters, zoals Rembrandt, Da Vinci, Le Page, …, hadden een specifieke methode die ze gebruikten om hun meesterwerken te creëren. Deze klassieke schildertechnieken zijn nuttig voor elk type artiest, omdat ze ook diep ingaan op het gebruik van natuurlijk licht, het creëren van schaduw, en de focus op een goede compositie. Het is hierbij natuurlijk ook belangrijk om het onderwerp van je schilderij zo echt mogelijk te vertalen naar het canvas. Dit kan enkel door je materialen goed te kennen en door een intensief proces.

Inksane Art Academy

Om die focus te hebben, is het beter om consistent een paar uur per dag te werken aan je schilderij. Zo verlies je geen voeling met je onderwerp en blijf je in dezelfde mindset. Deze concentratie is uiterst belangrijk om te verbeteren in het gebruik van deze schildertechnieken. 

Leren schilderen is dus zeker mogelijk voor iedereen, maar niet zo gemakkelijk als het lijkt wanneer je de regels van een specifieke stroming wil volgen.